Hit! Kosmetyki z węglem 

Chociaż węgiel jest pierwiastkiem, który rzadko kiedy kojarzony jest z kosmetykami, to odnajduje on swoje zastosowanie w wielu gałęziach branży kosmetycznej. Odgrywa znaczącą rolę szczególnie w przypadku produkcji kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji cery trądzikowej, choć nie tylko.   Jak to działa? Mimo tego, że węgiel kojarzony jest w głównej mierze z lekarstwem na żołądek, jest on coraz bardziej docenianym surowcem również podczas produkcji kosmetyków. Mowa oczywiście o węglu aktywnym, który

Czytaj dalej…